Boerderijkippoulet
Beschrijving
Dit malse sappige pouletvlees is afkomstig van de boerderijkip, die veel ruimte heeft gehad om vrij te kunnen rondlopen. Mede door de vrijheid die de kippen hebben, ontwikkelen ze een verfijnde smaak, maar ook door de veelzijdige voeding. Uitstekend geschikt om in een hete pan mooi goudbruin te bakken waardoor het vlees heerlijk mals blijft.
Oorsprong
Poelier Pieter van Meel
Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ‘60 bekend stond om de vele poeliers die er waren gevestigd. Van Meel werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende op twintigjarige leeftijd een eigen poelierswinkel met producten van hoge kwaliteit. De kwaliteit en smaak van het wild en gevogelte van Pieter van Meel werd al snel opgemerkt bij topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot ee ...
Meer over de boer