Gateau chaud au chocolat van Chef Wilco Berends
Gang
dessertBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor 8 personen
Ingrediënten:
225 gram pure chocolade drups
225 gram boerenboter neutraal
4 eieren
3 eidooiers
Zelf in huis halen:
90 g suiker
90 g bloem
Warm Chocoladetaartje van Chef Wilco Berends
- Verwarm de oven op 190 graden en vet de ramequins in met een beetje boter.
- Smelt de boter met chocolade drups au bain-marie.
- Klop de eieren, eidooier en suiker samen in een kom gedurende 5 minuten tot een luchtige massa.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel voorzichtig door het eiermengsel.
- Zeef de bloem en spatel dit door het mengsel tot het een glad lobbige beslag vormt
- Vul de ramequins voor de helft met het beslag en zet ze in de oven voor ongeveer 8 minuten .
Tip van Chef Wilco: serveer de taartjes warm met vanille-ijs en een coulis van bosvruchten
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.