Lindenhoff x Leonardo Pacenti | Ravioli ricotta en cime di rapa
Beschrijving
Handgemaakte verse ravioli gevuld met ricotta en cime di rapa. Met veel liefde bereid van de pure, eenvoudige ingrediënten van Lindenhoff, uit de keuken van chef Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini.
Cime di rapa is een kruising tussen broccoli en raapsteeltjes uit het zuiden van Italië. Een tikje bitter, maar fris in balans met ricotta.
Voor de ravioli worden verse pastabladen gebruikt van biologische eieren en 100% Farina de semola di grano duro – fijn griesmeel van durum tarwe. Dit is niet alleen gezonder, maar ook veel smaakvoller dan het tarwebloem waar veel verse pasta van gemaakt wordt.
Één doosje is geschikt als hoofdgerecht voor 2 personen of een tussengerecht voor 3 á 4 personen. Buon appetito!
Meer informatie
ingrediënten
griesmeel van harde tarwe 72%, ei 25%, water 3%, ricotta, cime de rapa, peper, zout, knoflook, olijfolie, pecorino, parmezaan
Bewaren
Gekoeld bewaren. Bereid de ontdooide ravioli bij voorkeur binnen 2 dagen.
Bereiding
Kook de pasta voor ongeveer 5-6 minuten in in zacht kokend water met ruim zout. Haal de ravioli voorzichtig met een schuimspaan uit de pan, maar bewaar het kookvocht. Leg de ravioli in de pan met saus, voeg een eetlepel van het kookvocht toe en maak het 'gezellig’ in de pan zodat het gerecht één geheel wordt.
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 783 kJ |
Energie | 185 kcal |
Vetten | 7 g |
waarvan verzadigde | 4 g |
Koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 2 g |
Eiwitten | 9 g |
Meer weten?
Lindenhoff x Leonardo Pacenti
Met de thuis ravioli van het Amsterdamse toprestaurant Toscanini wordt het wel heel makkelijk om een fantastische maaltijd op tafel te zetten. De superverse ravioli van hoogwaardige ingrediënten is via Lindenhoff te bestellen. Chef-kok Leonardo Pacenti over de perfecte raviolidikte, Groningse ricotta en zijn hekel aan verspilling.
Lees meer over lindenhoff x leonardo pacenti