Saanen geit Biologisch
Beschrijving
Het bedrijf ‘Meester-Affineurs’ is een jong bedrijf met visie. Hierbij werken de veehouders en ambachtelijke kaasmakers samen in de Gelderse Vallei. Ze zijn aan de slag gegaan om het ambacht van kazen met een natuurkorst in ere te herstellen. De natuurlijke culturen zorgen voor een optimale rijping van de kaas waardoor de kaas smaakvoller wordt. Deze manier van rijping is een zeer oude manier van bewaren van kaas, waarbij de korst eetbaar blijft. Niet zoals bij Goudse kazen! De Saanengeit is afkomstig uit Zwitserland en vernoemd naar rivier de Saane. De Saanengeit wordt gezien als de beste melkgeit. Het vet in geitenmelk bestaat uit kleinere vetzuurmoleculen dan die in koemelk, waardoor het lichter verteerbaar is. Geitenmelk bevat meer voedingsstoffen en uit onderzoek blijkt dat geitenmelk erg gezond is. Deze kaas is minimaal 1 jaar gerijpt.
Meer informatie
ingrediënten
zuursel, rijpingsfermenten, geitenmelk bio (gethermiseerd), zout, stremsel(dierlijk)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1601 kJ |
Energie | 382 kcal |
Vetten | 32 g |
waarvan verzadigde | 20 g |
Eiwitten | 24,5 g |
Zout | 1,8 g |