Zeebaars met laurier en gegrilde citroen
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 st zeebaars
4 citroenen
1 bos laurier
4 takjes tijm
1 tak rozemarijn
Zelf in huis halen
ahornsiroop
Zout en peper
Bereiding zeebaars
Zeebaars
- Snijd de zeebaars schuin in op de huidzijde en steek hier blaadjes laurier in.
- Besprenkel aan de binnenzijde met citroen en licht zouten. Stop in de binnenkant van de vis nog een aantal plakjes citroen.
- Dep de vis droog en bak krokant op de huidzijde en gaar eventueel verder in de oven.
Gegrilde citroen
- Verwijder de kop en de kont van de citroen en snijd hem door de helft zodat hij mooi recht blijft staan.
- Gril de citroen op de snijvlakken zodat hij mooi karamelliseert, hij mag best we donker worden.
- zet de citroen recht op, prik de rozemarijn, tijm er in en verhit de citroen nog even in de oven.
- Haal de citroen uit de over en giet er een goede scheut ahornsiroop over. Serveer de gegrilde citroen naast de zeebaars, zodat uw gasten zelf kunnen kiezen hoeveel citroen ze bij de vis willen.
Lekker met gekonfijte aardappeltjes of wilde spinazie.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.