Witlofrolletjes met Baambrugs big ham en bechamelsaus
Gang
mainBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
4 stronkjes witlof
50 g belegen kaas
20 g roomboter
125 ml melk
Baambrugs big achterham
500 g Doré aardappels
VOORRAADKAST
10 g bloem
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
8 stronkjes witlof
100 g belegen kaas
40 g roomboter
250 ml melk
Baambrugs big achterham
1 kg Doré aardappels
VOORRAADKAST
20 g bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de witlof 5 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
- Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor 10 g boter in een steelpan met dikke bodem oplaag vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 3 minuten garen.
- Giet, al roerend met een garde, de melk langzaam in de pan en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Voeg de helft van de kaas toe en blijf 2-3 minuten roeren terwijl het zachtjes inkookt tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Rol een plakje ham om ieder stronkje witlof en leg naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de overige kaas. Bak 20 minuten in de oven.
- Schil ondertussen de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten.
- Stamp de aardappels tot een puree, voeg de overige boter en een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de witlofrolletjes met de aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.