Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

600 g wildzwijn poulet
½ takje rozemarijn
3 laurierblaadjes
1 witte ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pompoen, in blokjes
500 g wilde spinazie, gewassen

Zelf in huis halen:
zonnebloem olie
400 ml rode wijn

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Verhit een stoofpan met dikke bodem op hoog vuur, voeg een scheut olie toe en bak de wildzwijn poulet in circa 5 minuten rondom bruin.
  2. Voeg de rozemarijn, laurier, ui en knoflook toe en bak deze kort mee.
  3. Blus af met de rode wijn en doe de pompoenblokjes erbij. Voeg 200 ml water toe, breng op smaak met zout en peper en laat 60 minuten met deksel op laag vuur stoven.
  4. Voeg op het laatst de spinazie toe en roer deze erdoor. Serveer de stoofschotel met een glas rode wijn en knapperig stokbrood

Tip van de chef: als u de pompoen schoonmaakt is het lekker om de pitjes 5 minuten te roosteren in een beetje olijfolie en over de stoofschotel heen te strooien.

Wijnadvies: Domaine Brusset Côtes du Rhône Rouge Laurent B

Ingrediënten in dit recept