Voorgegaarde gestoofde kalfswang met citroenaardappels en broccoli
Gang
mainBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g kalfswang
4 tenen Lautrec knoflook
5 takjes tijm
500 gram Doré aardappels
1 broccoli
½ Sorrento citroen
5 g krulpeterselie
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
100 ml witte wijn
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kilo varkenswang
8 tenen Lautrec knoflook
10 takjes tijm
1 kilo gram Doré aardappels
2 broccoli’s
1 Sorrento citroen
10 g krulpeterselie
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
200 ml witte wijn
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Leg de verpakking met de kalfswang een kwartier in warm – niet kokend – water
- Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar 12 tot 15 minuten. Giet af en laat staan terwijl u de broccoli kookt.
- Haal de kalfswang uit de verpakking en giet de jus af in een steelpan en verwarm op laag vuur.
- Bak de kalfswang in een hete pan in de olie om rondom kleur te geven.
- Voeg op het laatst boter toe en haal uit de pan.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 2 tot 3 minuten beetgaar en giet af.
- Meng de aardappels met de broccoli, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Haal de peterselie van de steeltjes en meng door de aardappel-broccolisalade.
- Snijd de wang in plakken en giet er de warme jus over en serveer samen met de aardappels en broccoli.
Breiding voor 4 personen
- Leg de verpakking met de kalfswang een kwartier in warm – niet kokend – water
- Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Doe in een pan met ruim gezouten water, breng aan de kook en gaar 12 tot 15 minuten. Giet af en laat staan terwijl u de broccoli kookt.
- Haal de kalfswang uit de verpakking en giet de jus af in een steelpan en verwarm op laag vuur.
- Bak de kalfswang in een hete pan in de olie om rondom kleur te geven.
- Voeg op het laatst boter toe en haal uit de pan.
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, kook in 2 tot 3 minuten beetgaar en giet af.
- Meng de aardappels met de broccoli, 4 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Haal de peterselie van de steeltjes en meng door de aardappel-broccolisalade.
- Snijd de wang in plakken en giet er de warme jus over en serveer samen met de aardappels en broccoli.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.