Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Sous vide shortribs met friet en groene asperges

Gang

main

Bereidingstijd

55 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

500 g Agria aardappels
sous-vide shortribs
350 g groene asperges

VOORRAADKAST

4 el olijfolie
(optioneel) mayonaise

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 kg Agria aardappels
sous-vide shortribs
700 g groene asperges

VOORRAADKAST

8 eetl. olijfolie
(optioneel) mayonaise

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de aardappels in plakken van ongeveer een ½ centimeter dik. Snijd ze daarna in repen van ongeveer 1 centimeter dik. Spoel de frieten schoon onder koud stromend water. Leg ze op een droge theedoek, leg er nog een theedoek bovenop en maak de frieten goed droog.
  2. Doe bakpapier op een bakplaat en verdeel de frieten erover. Leg ze een beetje uit elkaar. Druppel er 2 eetl. olijfolie over en bestrooi met zout. Zet het bakblik in het midden van de oven. Bak de frieten ongeveer 35 minuten tot ze mooi bruin en krokant zijn. Schep ze na 20 minuten even om.
  3. Doe de shortribs in een ovenschaal en bak deze de laatste 25 minuten mee in de oven.
  4. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met de overige olijfolie. Verhit een grillpan en gril 5 min. op middelhoog vuur en bestrooi met zout en peper.
  5. Verdeel de frieten, shortribs en asperges op een bord. Serveer eventueel met wat mayonaise.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Sous vide shortribs met friet en groene asperges

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt