Lasagne met confit de canard en mozzarella
Gang
intermediateBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 ui
1 teen knoflook
1 takje tijm
1 gekonfijte eendenbout
600 g passata
1 courgette
150 g lasagnebladeren
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
2 little gems
2 tomaten
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 ui
2 tenen knoflook
2 takjes tijm
2 gekonfijte eendenbouten
900 g passata
2 courgettes
500 g lasagnebladeren
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella
4 little gems
4 tomaten
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de tijm circa 3 minuten, tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de passata toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de gekonfijte eendenbout uit de verpakking. Schraap hierbij met een lepel zo veel mogelijk vet en gelei uit de verpakking en meng dit door de tomatensaus. Als er veel vet of gelei op de eend zelf zit, doe dit dan ook door de saus, dit geeft veel smaak. Pluk het vlees van het bot in kleine stukjes en roer door de saus.
- Snijd de courgette in dunne plakjes. Schep een beetje saus onderin een kleine ovenschaal, bedek met plakjes courgette, strooi er Parmezaanse kaas over en dek af met lasagnebladeren. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met Parmezaanse kaas en mozzarella. Bak het geheel 30 minuten tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten staan voor u het opdient. Haal in de tussentijd de bladeren van de little gem en snijd de tomaten in blokjes. Maak aan met een paar eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer naast de lasagne als frisse tegenhanger.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.