Geitenkaasfondue met krieltjes in spek en groene asperges
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g krieltjes
200 g groene asperges
Baambrugs big buikspek plakken
125 ml melk
200 g zachte geitenkaas
3 takjes tijm, gerist
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g krieltjes
400 g groene asperges
Baambrugs big buikspek plakken
250 ml melk
400 g zachte geitenkaas
6 takjes tijm, gerist
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd of breek de harde onderkant van de asperges af. Kook de krieltjes in circa 10 minuten gaar.
- Halveer de plakken spek en rol deze om de krieltjes. Leg de omwikkelde aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 10 minuten knapperig en goudbruin in de oven.
- Verhit een pan met water en kook de asperges in circa 6 minuten beetgaar.
- Verhit vervolgens de melk in een fonduepan en voeg de zachte geitenkaas toe. Roer tot een egaal geheel en voeg de tijm toe. Serveer de geitenkaasfondue met de knapperige krieltjes en groene asperges.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.