Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Gateau chaud au chocolat van Chef Wilco Berends

Gang

dessert

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 8 personen

Ingrediënten:
225 gram pure chocolade drups
225 gram boerenboter neutraal
4 eieren
3 eidooiers

Zelf in huis halen:
90 g suiker
90 g bloem

Printen

Warm Chocoladetaartje van Chef Wilco Berends

  1. Verwarm de oven op 190 graden en vet de ramequins in met een beetje boter.
  2. Smelt de boter met chocolade drups au bain-marie.
  3. Klop de eieren, eidooier en suiker samen in een kom gedurende 5 minuten tot een luchtige massa.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel voorzichtig door het eiermengsel.
  5. Zeef de bloem en spatel dit door het mengsel tot het een glad lobbige beslag vormt
  6. Vul de ramequins voor de helft met het beslag en zet ze in de oven voor ongeveer 8 minuten .

 

Tip van Chef Wilco: serveer de taartjes warm met vanille-ijs en een coulis van bosvruchten

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Gateau chaud au chocolat van Chef Wilco Berends

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt