Ingrediënten in dit recept

  1. Laat de Baambrugs big varkensrack minimaal een uur van tevoren op kamertemperatuur komen en snijd een ruitjespatroon in het zwoerd.
  2. Steek de barbecue aan en verdeel de houtskool in verschillende warmtezones. Schroei de Baambrugs big rack rondom dicht boven een berg gloeiende kooltjes. Zorg ervoor dat het zwoerd mooi goudbruin is en het weg enigszins wegsmelt.
  3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en bestrijk het rack er royaal mee.
  4. Laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek aan de zijkant van de barbecue tot een kerntempatuur van circa 60 graden.
  5. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
  6. Snijd in plakken en serveer met wat extra kruidenolie.

ingrediënten

1,5 kg Baambrugs big varkensrack
100 ml olijfolie
handje verse peterselie
handje verse basilicum
1 teentje knoflook, geperst

Zelf in huis halen:
1 eetl. kappertjes
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

20 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer