Varkensrack van de barbecue met kruidenolie
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1,5 kg Baambrugs big varkensrack
100 ml olijfolie
handje verse peterselie
handje verse basilicum
1 teentje knoflook, geperst
Zelf in huis halen:
1 eetl. kappertjes
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Laat de Baambrugs big varkensrack minimaal een uur van tevoren op kamertemperatuur komen en snijd een ruitjespatroon in het zwoerd.
- Steek de barbecue aan en verdeel de houtskool in verschillende warmtezones. Schroei de Baambrugs big rack rondom dicht boven een berg gloeiende kooltjes. Zorg ervoor dat het zwoerd mooi goudbruin is en het weg enigszins wegsmelt.
- Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en bestrijk het rack er royaal mee.
- Laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek aan de zijkant van de barbecue tot een kerntempatuur van circa 60 graden.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
- Snijd in plakken en serveer met wat extra kruidenolie.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.