Vanille sinaasappel panna cotta
Gang
dessertBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
½ vanillestokje
2 vanille sinaasappels
500 ml slagroom
Zelf in huis halen:
3.5 gelatineblaadjes
60 g kristalsuiker
Vanille sinaasappel panna cotta
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Pers en rasp 1 sinaasappel. Snijd de andere sinaasappel in kleine stukjes, verwijder de witte velletjes.
- Doe het merg en het vanillestokje samen met de slagroom, suiker en 1 eetl. sinaasappel rasp in een steelpan en breng aan de kook. Haal als de slagroom kookt deze van het vuur en los de geweekte gelatine daarin op. Voeg ook het sinaasappelsap toe en roer goed door.
- Giet het mengsel in 4 – 6 glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Verdeel de sinaasappelstukjes over de glaasjes en serveer.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.