Tomatenrisotto met aubergine, burrata en verse basilicum
5,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 rode ui
1 teen Lautrec knoflook
1 lunghe aubergine
150 g risottorijst
1 blik tomaten
25 g Parmezaanse kaas
1 kleine bol burrata
5 g verse basilicum
VOORRAADKAST
2 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen
500 ml groentebouillon
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 rode uien
2 tenen Lautrec knoflook
2 lunghe aubergines
300 g risottorijst
2 blikken cherrytomaten
50 g Parmezaanse kaas
1 bol burrata
10 g verse basilicum
VOORRAADKAST
4 eetl. olijfolie + extra om te besprenkelen
1 l groentebouillon
Bereiding
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. Voeg de aubergine en de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee.
- Voeg de tomaten uit blik toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut warme bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, roer door en breng op smaak met zout en peper. Leg de burrata op de risotto en scheur de basilicum erboven. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Heerlijk recept
We hebben erg lekker gegeten.
13 maart 2024