Ingrediënten in dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de helft van de ricotta met 2 eetl. olijfolie, de helft van de verse kruiden en de knoflook.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg het quiche- of bladerdeeg in de springvorm en prik er gaatjes in met een vork.
  5. Bestrijk het deeg met de mosterd, en verdeel vervolgens de ricotta erover.
  6. Leg de plakken tomaat erop, bestrooi met zout en peper en bak circa 20 minuten in de oven.
  7. Verdeel vervolgens de overige ricotta over de taart en bak nog 10 minuten in de oven.
  8. Besprenkel met olijfolie en de overgebleven verse kruiden en serveer lauwwarm.

 Tip: lekker als lichte maaltijd of lunch met een groene salade

ingrediënten

250 g ricotta di bufala
Extravergine olijfolie
Flinke hand fijngehakte verse kruiden; basilicum, dragon, peterselie
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. mosterd
4-5 grote tomaten in verschillende kleuren, in dunne plakken gesneden

Zelf in huis halen:
Quiche- of bladerdeeg

Ook nodig:
Springvorm (∅ 26 cm), ingevet

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

20 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer