Tarte à la tomate met Ricotta Putignano
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
250 g ricotta
Extravergine olijfolie
Flinke hand fijngehakte verse kruiden; basilicum, dragon, peterselie
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. mosterd
4-5 grote tomaten in verschillende kleuren, in dunne plakken gesneden
Zelf in huis halen:
Quiche- of bladerdeeg
Ook nodig:
Springvorm (∅ 26 cm), ingevet
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Meng de helft van de ricotta met 2 eetl. olijfolie, de helft van de verse kruiden en de knoflook.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 - Leg het quiche- of bladerdeeg in de springvorm en prik er gaatjes in met een vork.
 - Bestrijk het deeg met de mosterd, en verdeel vervolgens de ricotta erover.
 - Leg de plakken tomaat erop, bestrooi met zout en peper en bak circa 20 minuten in de oven.
 - Verdeel vervolgens de overige ricotta over de taart en bak nog 10 minuten in de oven.
 - Besprenkel met olijfolie en de overgebleven verse kruiden en serveer lauwwarm.
 
Tip: lekker als lichte maaltijd of lunch met een groene salade
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
                    Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.