Tartaar van gerookte makreel met ingemaakte komkommer en radijs
Gang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 bos radijzen
½ komkommer
1 gerookte makreel
1 sjalot, gesnipperd
2 eetl. crème fraîche
½ Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille
VOORRAADKAST
50 ml wittewijn- of natuurazijn
1 theel. suiker
zout en peper
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2 bossen radijzen
1 komkommer
2 gerookte makrelen
1 sjalot, gesnipperd
4 eetl. crème fraîche
1 Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille
VOORRAADKAST
100 ml wittewijn- of natuurazijn
2 theel. suiker
zout en peper
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
- Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
- Bak het brood 10 minuten in de oven.
- Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.
Bereiding voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
- Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Als er per ongeluk graten meekomen, haal deze er dan weer uit. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met
zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap. - Bak het brood 10 minuten in de oven.
- Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.