Spaghetti met pittige sardientjes
Gang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
2 teentjes Lautrec knoflook
10 g verse peterselie
1 blik pittige sardientjes
½ rode peper, zonder zaadjes
1 flesje passata della nonna
150 g spaghetti
rucola
VOORRAADKAST
2 eetl. olijfolie
2 eetl. Balsamico azijn
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
3 teentjes Lautrec knoflook
20 g verse peterselie
2 blikken pittige sardientjes
1 rode peper
1 flesje passata della nonna
300 g spaghetti
1 bakje rucola
VOORRAADKAST
3 eetl. olijfolie
3 eetl. Balsamico azijn
Bereiding
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de peterselie fijn. Verwijder eventueel graatjes van de sardientjes – de graatjes zijn eetbaar dus dat is niet noodzakelijk, maar naar smaak.
- Verhit een koekenpan met 2 eetl. olijfolie en voeg de olie van de sardientjes toe. Bak de plakjes knoflook en de halve rode peper in zijn geheel gedurende 2 minuten in de olie. Voeg de passata toe en laat 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de halve rode peper uit de tomatensaus en laat de helft van de rucola er in slinken.
- Roer de pasta en de sardientjes door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de overige rucola met de Balsamico azijn. Verdeel de spaghetti over borden of kommen en garneer met de rucolasalade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.