Shakshuka met feta en verse kruiden
Gang
lunchbreakfast
Bereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, in dunne repen
1 gele paprika, in dunne repen
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
Handje verse munt, grof gehakt
Handje verse peterselie, grof gehakt
Handje verse basilicum, grof gehakt
8 dagverse eieren
150 g feta, verbrokkeld
1 landbrood van Menno, afgebakken
Voorraadkast
1 eetl. olijfolie
1 eetl. komijnpoeder*
1 blik tomatenblokjes*
Shakshuka met feta en verse kruiden
Brunchgerecht voor 4 personen // Tijd: circa 30 minuten
- Verhit een ruime koekenpan met olijfolie. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit gedurende 2 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en bak kort aan.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprika en tomaatjes toe en laat 15 minuten sudderen.
- Roer de helft van de verse kruiden door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Maak in de pan 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.
- Dek de pan af met een deksel en laat de eieren in 10 minuten op laag vuur stollen.
- Bestrooi met de overige verse kruiden en de feta en serveer met het brood.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.