Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Dubbeldoel runderlonghaas met pepersaus

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

50 g boeren roomboter
100 ml slagroom
400 g dubbeldoel runderlonghaas, op kamertemperatuur
handje verse peterselie
200 ml runderbouillon

VOORRAADKAST
1 eetl. bloem
1 eetl. cognac
1 eetl. peperkorrels, licht gekneusd
2 eetl. olijfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit 25 g boter in een steelpannetje
  2. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt
  3. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg de peperkorrels toe aan de saus
  4. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout
  5. Bestrooi de longhaas vlak voor het bakken met zout en peper
  6. Verhit een koekenpan met de roomboter en 2 eetl. olijfolie op middelhoog vuur en bak het vlees aan beide kanten circa 3 minuten.
  7. Bedek het ovenrooster  met aluminiumfolie en leg hier vervolgens de longhaas op. Laat 5 minuten in de oven garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 53 °C.
  8. Snijd het vlees in dunne plakjes. Let hierbij op dat u dwars op de draad snijdt en niet met de draad mee. Serveer de longhaas met de pepersaus en wat verse peterselie.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Dubbeldoel runderlonghaas met pepersaus

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt