Dubbeldoel runderlonghaas met pepersaus
Seizoen
autumnGang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
50 g boeren roomboter
100 ml slagroom
400 g dubbeldoel runderlonghaas, op kamertemperatuur
handje verse peterselie
200 ml runderbouillon
VOORRAADKAST
1 eetl. bloem
1 eetl. cognac
1 eetl. peperkorrels, licht gekneusd
2 eetl. olijfolie
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit 25 g boter in een steelpannetje
- Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt
- Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg de peperkorrels toe aan de saus
- Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout
- Bestrooi de longhaas vlak voor het bakken met zout en peper
- Verhit een koekenpan met de roomboter en 2 eetl. olijfolie op middelhoog vuur en bak het vlees aan beide kanten circa 3 minuten.
- Bedek het ovenrooster met aluminiumfolie en leg hier vervolgens de longhaas op. Laat 5 minuten in de oven garen tot een kerntemperatuur van ongeveer 53 °C.
- Snijd het vlees in dunne plakjes. Let hierbij op dat u dwars op de draad snijdt en niet met de draad mee. Serveer de longhaas met de pepersaus en wat verse peterselie.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.