Romige risotto met lardo, rozemarijn en Parmezaanse kaas
Gang
mainBereidingstijd
35 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
60 g lardo
2 sjalotten
2 tenen knoflook
300 g Risottorijst
2 takjes rozemarijn
2 courgettes
2 eetl. citroensap + citroenrasp
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
VOORRAADKAST
3 eetl. olijfolie
300 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon
zout (optioneel) en peper naar smaak
Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn
PrintenBereiding
- Leg de lardo in een koude koekenpan en zet het vuur middelhoog. Bak de lardo 3-5 minuten langzaam uit, tot de randjes knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart, maar laat het vet in de pan. Pel en snipper ondertussen de sjalot en knoflook en snijd de courgette in kleine blokjes
- Doe 2 eetlepels olijfolie bij het vet in de pan en fruit hierin de sjalot in 2 tot 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten, tot de courgette licht begint te verkleuren. Voeg de rijst en rozemarijn toe, roer om zodat alle rijst bedekt is met een dun laagje olie. Bak nog 1 minuut, draai het vuur hoog en blus af met de witte wijn
- Laat de witte wijn tot de helft inkoken en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen en voeg dan weer nieuwe toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is. Het kan zijn dat u iets meer of minder vocht nodig hebt. De rijst moet gaar zijn, maar ook nog een beetje bite hebben
- Draai het vuur uit. Voeg nog 1 schep bouillon en de Parmezaanse kaas toe, met 1 tot 2 eetlepels citroensap en de citroenrasp. Roer om en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.