Romige paddenstoelen op toast met krokante salie en gepocheerd ei
Seizoen
springGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 personen ingrediënten:
500 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld een mix van portobello, bundelzwam en champignons)
2 handjes salie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geplet
200 gram crème fraiche
125 gram betterave rouge
4 sneetjes zuurdesembrood
4 dagverse eieren
Zelf in huis halen
scheut witte azijn
olijfolie
Optioneel: 2 eetlepels truffelolie
Bereiding
- Snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Verhit voor het pocheren van de eieren ruim water in een grote pan met azijn tot net onder het kookpunt (het water beweegt wel, maar borrelt niet).
- Verhit ondertussen flink wat olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en frituur de salieblaadjes 30 seconden.
- Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi met wat zout.
- Sauteer in dezelfde olie de ui en knoflook op middelhoog vuur.
- Voeg zodra de uien glazig zijn de paddenstoelenmix toe en bak vijf minuten.
- Voeg de crème fraiche toe, roer goed door en stoof verder tot de paddenstoelen zacht zijn en de saus dik en romig is.
- Voeg optioneel de truffelolie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Pocheer ondertussen de eieren door een draaikolk te maken in het – net niet kokende – water.
- Breek de eieren vlak boven het water en pocheer ongeveer 2 minuten (pocheer 30 seconden langer indien je bij het eruit scheppen een kuiltje ziet ontstaan op het ei).
- Laat de eieren uitlekken in een vergiet.
- Toast het zuurdesembrood en verdeel daar de romige paddenstoelen over.
- Leg de gepocheerde eieren erop en garneer met de betterave rouge en de krokante salie.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.