Rigatoni met tomaat en gerookte makreel
Gang
mainBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
4 trostomaten
1 teentje knoflook
200 g rigatoni
2 eetl. crème fraîche of crème crue
1 gerookte makreelfilet
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
VOORRAADKAST
4 eetl. olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
8 trostomaten
2 teentjes knoflook
400 g rigatoni
4 eetl. crème fraîche of crème crue
2 gerookte makreelfilet
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
VOORRAADKAST
8 eetl. olijfolie
Bereiding
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderkant in. Blancheer de tomaten 2 minuten in het kokende water. Neem ze er met een schuimspaan uit en dompel ze enkele minuten onder in een kom koud water. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en druk de pitjes eruit.
- Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan met kokend water.
- Pureer ondertussen de tomaten, knoflook en olijfolie glad in een mixer.
- Verwarm de tomatensaus in een koekenpan, roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de rigatoni af en roer de door de saus. Verbrokkel de helft van de makreelfilet boven de saus en roer door. Schep in borden, leg de overige makreel erop en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.