Ravioli gevuld met ricotta en citroen in tomatensaus
Chef
Chef Leonardo PacentiSeizoen
springGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 teen knoflook
paar takjes basilicum
2 doosjes Lindenhoff x Leonardo Pacenti ravioli ricotta-citroen
ca. 40 g pecorino
1 flesje salsa di pomodoro of een blik gepelde tomaten
VOORRAADKAST
olijfolie
olijfolie
Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn
Printen
Bereiding
- Verwarm een royale scheut olijfolie in een brede koekenpan op laag vuur.
- Plet een teen knoflook in de schil met de zijkant van uw met en voeg toe aan de olie. Laat garen tot deze begint te verkleuren
- Haal de knoflook uit de pan. Zet het vuur hoger en voeg de gepelde tomaten en wat zout toe
- Scheur de helft van de basilicumblaadjes in grove stukken en voeg toe aan de saus
- Laat 5 minuten rustig inkoken, wals de pan af en toe
- Pureer kort tot een saus met een staafmixer
- Breng ondertussen ruim water en een flinke schep zout aan de kook. Voeg de fragiele pastakussentjes heel voorzichtig, één voor één toe aan het water. Kook de ravioli volgens in 4 minuten beetgaar
- Schep de ravioli uit het water met een schuimspaan en doe met de pasta met een eetlepel van het kookvocht bij de tomatensaus. Laat 30 seconden staan
- Leg de ravioli op een bord, schep er een lepel saus overheen en maak af met de geraspte pecorino, overgebleven basilicum, een scheutje olijfolie en versgemalen peper.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Chef Leonardo Pacenti
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.