Restaurant Wils | Geroosterde feta en aardbeien met dressing van acaciahoning en sherry azijn
Gang
dessertMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
KAASDESSERT VOOR 4 PERSONEN
240 gram (Lambada) aardbeien
240 gram feta
2 eetlepels sherry azijn
4 eetlepels acaciahoning
40 gram pompoenpitten
basilicumtopjes
VOORRAADKAST
zonnebloemolie
Bereiding
- Verwarm olie voor op 180 °C. Frituur de pompoenpitten goudbruin, laat deze op papier uitlekken en bestrooi met een snuf zout.
- Verwijder het kroontje van de (Lambada) aardbeien en halveer de vruchten.
- Snijd de feta in 4 dikke plakken van 2 centimeter, ongeveer ter grootte van een mueslireep. Leg op met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng voor de dressing de sherry azijn, 2 eetlepels zonnebloemolie en acaciahoning. Roer goed door tot de honing helemaal is opgelost. Lepel de dressing over de feta en rooster deze 8 minuten in de oven.
- Rooster de aardbeien 2 minuten direct op de hete kolen in een bolzeef. Blijf af en toe roeren. Zo geeft u de aardbeien iets kleur, wordt de textuur wat zachter en de vruchten gegaard. U wilt de aardbeien niet laten verkleuren of te zacht laten worden. Haal van de barbecue en laat even afkoelen.
- Haal de feta uit de oven en lepel het laatste restje dressing erover. Pluk de jonge, frisse topjes van basilicum.
- Geef de aardbeien een kleine draai versgemalen peper en verdeel over de feta. Garneer met pompoenpitten en de basilicum.
Tip van de chef
“De toegevoegde olie en het vocht uit de aardbeien druppelen op de kolen en zorgen voor witte rook. Witt rook geeft enorm veel smaak aan ingrediënten. Pas op dat het geen zwart rook is – dit betekent dat er iets verbrandt!”
Maak dit gerecht compleet met een passende wijn
Bestel de suggestie van Wils sommelier Barbora Peterikova
2020 Foradori | Lezèr | Teroldego | Italië, Dolomiti | 24 uur schilcontact en daarna geperst | vergist op betonnen tanks | lichte paarse kleur | Unlitro stijl | super puur en sappig | bessen | cassis | aromatisch | zacht | Lezér betekent ‘ligth’ in de Dolomitiaans | een zomerse lichte rode wijn
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.