Ratatouille traybake met verse oregano en merguez lamsworstjes
Gang
mainBereidingstijd
35 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
300 g Roseval aardappels
1 aubergine
1 kleine courgette
1 Italiaanse gele paprika
1 rode ui
4 takjes verse oregano
1 teentje knoflook
250 g Siciliaanse cherrytomaten
2 Kamper lamsworstjes merguez
VOORRAADKAST
25 ml olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 3-4 PERSONEN
600 g Roseval aardappels
2 aubergines
2 kleine courgettes
1 Italiaanse gele paprika
2 rode uien
8 takjes verse oregano
2 teentjes knoflook
500 g Siciliaanse cherrytomaten
4 Kamper lamsworstjes merguez
VOORRAADKAST
50 ml olijfolie
KEUKEN BENODIGDHEDEN
grote met bakpapier beklede bakplaat
Printen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de Roseval aardappels in kwarten en kook ze gedurende 10 minuten.
- Snijd de aubergine en courgette in blokjes van circa 2 cm x 2 cm. Snijd de paprika in repen en de rode ui in 6 parten.
- Ris de blaadjes van 2 takjes oregano en snijd ze fijn. Pers de knoflook in een kommetje en meng met de olijfolie, fijngesneden oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gesneden groenten en aardappelen op een bakplaat, schenk het olijfolie mengsel erover en meng goed door.
- Leg vervolgens de cherrytomaten, merguez worstjes en de takjes oregano op de bakplaat en bak circa 20-25 minuten in de oven totdat alles gaar en goudbruin is.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.