Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Ratatouille traybake met verse oregano en merguez lamsworstjes

Gang

main

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
300 g Roseval aardappels
1 aubergine
1 kleine courgette
1 Italiaanse gele paprika
1 rode ui
4 takjes verse oregano
1 teentje knoflook
250 g Siciliaanse cherrytomaten
2 Kamper lamsworstjes merguez

VOORRAADKAST
25 ml olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 3-4 PERSONEN
600 g Roseval aardappels
2 aubergines
2 kleine courgettes
1 Italiaanse gele paprika
2 rode uien
8 takjes verse oregano
2 teentjes knoflook
500 g Siciliaanse cherrytomaten
4 Kamper lamsworstjes merguez

VOORRAADKAST
50 ml olijfolie

KEUKEN BENODIGDHEDEN
grote met bakpapier beklede bakplaat

 

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd de Roseval aardappels in kwarten en kook ze gedurende 10 minuten.
  2. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van circa 2 cm x 2 cm. Snijd de paprika in repen en de rode ui in 6 parten.
  3. Ris de blaadjes van 2 takjes oregano en snijd ze fijn. Pers de knoflook in een kommetje en meng met de olijfolie, fijngesneden oregano en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de gesneden groenten en aardappelen op een bakplaat, schenk het olijfolie mengsel erover en meng goed door.
  5. Leg vervolgens de cherrytomaten, merguez worstjes en de takjes oregano op de bakplaat en bak circa 20-25 minuten in de oven totdat alles gaar en goudbruin is.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Ratatouille traybake met verse oregano en merguez lamsworstjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt