Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Pulled chicken taco’s met pico de gallo en spitskool salade

Gang

main

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 groene peper
1 sjalot
250 g cherrytomaten
15 g koriander
2 limoenen
2 suikermaïskolven
1/2 spitskool
tortilla’s
1 halve gegaarde Poulet noir kip

VOORRAADKAST

3 el mayonaise
olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 sjalotten
500 g cherrytomaten
20 g koriander
2 limoenen
4 suikermaïskolven
1 spitskool
tortilla’s
2 halve gegaarde Poulet noir kippen

VOORRAADKAST

6 el mayonaise
olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwijder voor de pico de gallo de zaadlijst van de groene peper. Snijd de peper en een sjalot fijn, de tomaten in vieren en de koriander grof. Meng alles in een kom met de sap van een halve limoen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de maïskorrels van de kolven af en bak 5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart.
  3. Halveer de spitskool en snijd in dunne reepjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Meng met 3 eetlepels mayonaise, de sap van een halve limoen en zout en peper. Zet apart.
  4. Pluk het vlees van de kip en scheur of snijd het samen met het vel in kleine stukjes. Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur licht krokant.
  5. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Dit recept is genoeg voor ongeveer 6 tortilla’s.
  6. Vul de tortilla’s met een beetje kip met daarop wat spitskoolsalade, maïs en de pico de gallo.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwijder voor de pico de gallo de zaadlijst van de groene peper. Snijd de peper en een sjalot fijn, de tomaten in vieren en de koriander grof. Meng alles in een kom met de sap van een halve limoen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de maïskorrels van de kolven af en bak 5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Zet apart.
  3. Halveer de spitskool en snijd in dunne reepjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Meng met 6 eetlepels mayonaise, de sap van 1 limoen en zout en peper. Zet apart.
  4. Pluk het vlees van de kip en scheur of snijd het samen met het vel in kleine stukjes. Bak in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur licht krokant.
  5. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Dit recept is genoeg voor ongeveer 12 tortilla’s.
  6. Vul de tortilla’s met een beetje kip met daarop wat spitskoolsalade, maïs en de pico de gallo.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Pulled chicken taco’s met pico de gallo en spitskool salade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt