Ingrediënten in dit recept

  1. Bestrooi de kip met zout en peper.
  2. Verhit een stoofpan met olijfolie op hoog vuur en bak de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin.
  3. Haal de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
  4. Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg vervolgens het bier, de slagroom en de bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur zacht, leg de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Laat het geheel ongeveer een uur sudderen op laag vuur.
  8. Voeg de champignons toe aan de stoofpot en proef of hij voldoende op smaak is.
  9. Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
  10. Kook ondertussen de pastinaak in 10 minuten gaar.
  11. Stamp deze tot een grove puree, voeg roomboter toe en breng op smaak met zout en peper.
  12. Als de saus nog te vloeibaar is kan je hem eventueel op hoog vuur verder laten inkoken.

Serveer de stoofpot met de pastinaak puree en wat verse peterselie.

ingrediënten

4 Poulet Noir kippenbouten
2 rode uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
30 ml van de Streek Koper bier (of ander donker bier)
200 ml slagroom
100 ml Lindenhoff gevogelte jus
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
150 g paddestoelen, in stukken
750 g pastinaak, geschild en in stukken
25 g roomboter
handje verse peterselie, fijngehakt

Zelf in huis halen:
1 eetl. olijfolie
2 eetl. bloem

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Voedingswaarde

Voedingsstof Voedingswaarde

Tags

30 minutenherfsthoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 2