Poulet Noir boerderij kip uit de oven met appelcider jus
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
50 g roomboter
1 poulet noir kip
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 appels, partjes
250 g crème fraiche
10 g peterselie, fijngehakt
VOORRAADKAST
2 eetl. mosterd
750 ml appelcider met alcohol
Bereiding
-
- Smelt de boter in een grote braadpan. Besprenkel de kip met zout en peper, braad rondom tot hij goudbruin is en haal uit de pan.
- Doe de sjalotten, knoflook en appels in de pan en bak tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de cider en mosterd toe, breng aan de kook en plaats de kip weer in de pan. Plaats de deksel op de braadpan en laat zachtjes sudderen voor circa 1 uur.
- Haal de kip uit de pan en plaats op een grote schaal. Houd warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de crème fraîche en wat zout en peper toe aan de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Schenk deze romige saus over het vlees, maak af met gehakte peterselie en serveer.
Tip: lekker met pastinaak puree
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.