Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Poulet Noir boerderij kip uit de oven met appelcider jus

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

50 g roomboter
1 poulet noir kip
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 appels, partjes
250 g crème fraiche
10 g peterselie, fijngehakt

VOORRAADKAST

2 eetl. mosterd
750 ml appelcider met alcohol

Printen

Bereiding

    1. Smelt de boter in een grote braadpan. Besprenkel de kip met zout en peper, braad rondom tot hij goudbruin is en haal uit de pan.
    2. Doe de sjalotten, knoflook en appels in de pan en bak tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de cider en mosterd toe, breng aan de kook en plaats de kip weer in de pan. Plaats de deksel op de braadpan en laat zachtjes sudderen voor circa 1 uur.
    3. Haal de kip uit de pan en plaats op een grote schaal. Houd warm onder aluminiumfolie.
    4. Voeg de crème fraîche en wat zout en peper toe aan de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Schenk deze romige saus over het vlees, maak af met gehakte peterselie en serveer.

Tip: lekker met pastinaak puree

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Poulet Noir boerderij kip uit de oven met appelcider jus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt