Pastinaakpuree
Seizoen
winterGang
sideBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
700 g pastinaak, geschild en in stukken
500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
5 g verse peterselie
5 g verse basilicum
200 ml melk
2 eetl. boter
Zelf in huis halen
1 theel. rode azijn
4 eetl. olijfolie
Bereiding
- Kook de pastinaak en aardappel in circa 20 minuten gaar in ruim gezouten water.
- Mix ondertussen de peterselie, basilicum, rode wijnazijn en olijfolie tot een kruidenolie en breng op smaak met een snuf zout.
- Giet af en stamp tot een grove puree. Voeg de melk en boter toe en breng op smaak met zout en peper. Schep in een kom en besprenkel met de kruidenolie voor serveren.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.