Pastinaak stamppot met gekarameliseerde appeltjes en Gasconne slavinken
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
500 g pastinaak, geschild en in blokjes
500 g Doré aardappelen, geschild en in blokjes
500 ml volle boerenmelk
75 g roomboter
2 appels, klokhuis verwijderd en in plakken
3 takjes verse tijm, geritst
4 Gasconne slavinken
150 g waterkers
Zelf in huis halen:
3 eetl. appelcider azijn
6 eetl. olijfolie
1 eetl. honing
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Kook de pastinaak en aardappelen in circa 20 minuten gaar in een pan met 500 ml melk, 250 ml water en een snuf zout.
- Bak ondertussen in een koekenpan de slavinken rondom goudbruin en gaar – dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Verhit in een andere koekenpan 1 eetl. roomboter en voeg de appels, honing en een snuf zout toe.
- Bak de appeltjes totdat ze van buiten goudbruin zijn. Giet de pastinaak en aardappelen af en bewaar het kookvocht.
- Stamp de pastinaak en aardappelen tot een puree en voeg wat kookvocht en 50 g roomboter toe om het smeuïg te maken.
- Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de appelcider azijn en olijfolie tot een dressing en sprenkel over de waterkers.
- Serveer de pastinaakstamppot met de gekarameliseerde appeltjes, slavinken en waterkers salade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.