Parmezaanse kip met basilicum
Seizoen
autumnGang
mainBereidingstijd
10 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Je nieuwe gezinsfavoriet! Met stevig brood en een salade erbij zit je bovendien snel aan tafel. Dit heerlijke recept komt uit het kook Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is te koop in onze webwinkel!
1 teen knoflook
4 scharrelkipfilets
1 bol mozzarella
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
handvol basilicumblaadjes
Zelf in huishalen:
1 blik pomodorini (400 g)
Olijfolie extra vierge
Benodigheden:
– staafmixer, lage ovenschaal
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Pureer de inhoud van het blik kerstomaatjes met de gepelde knoflook. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
- Leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de kip. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel uit de oven met een straaltje olijfolie extra vierge en bestrooi met wat extra parmezaan en de basilicumblaadjes.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.