Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Parmezaanse kip met basilicum

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Je nieuwe gezinsfavoriet! Met stevig brood en een salade erbij zit je bovendien snel aan tafel. Dit heerlijke recept komt uit het kook Heerlijk Simpel van Janneke Philippi en is te koop in onze webwinkel!

1 teen knoflook
4 scharrelkipfilets
1 bol mozzarella
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
handvol basilicumblaadjes

Zelf in huishalen:
1 blik pomodorini (400 g)
Olijfolie extra vierge

Benodigheden:
– staafmixer, lage ovenschaal

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Pureer de inhoud van het blik kerstomaatjes met de gepelde knoflook. Schenk een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
  2. Leg de kipfilets erin. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de kip. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  3. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel uit de oven met een straaltje olijfolie extra vierge en bestrooi met wat extra parmezaan en de basilicumblaadjes.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Parmezaanse kip met basilicum

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt