Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Pappardelle met wildzwijn ragout

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

120 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

800 g wilzwijn nek, in blokjes
Handje gemengde verse rozemarijn- en tijmblaadjes, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
300 g pasta Pappardelle
100 g boeren roomboter
2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt

Zelf in huis halen:
2 blikken gepelde tomaat à 400g
2 glazen rode wijn
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Bestrooi de wildzwijn nek met peper en zout.
  2. Bak het vlees in wat olie bruin en voeg dan de kruiden toe met de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij.
  3. Zet het vuur laag en bak de groenten in 5 minuten zacht.
  4. Doe de rode wijn erbij en laat alles pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
  5. Voeg de tomaten uit blik toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
  6. Stoof in 2-3 uur zacht. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Kook de parapadelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Haal het vlees van het vuur, roer er de boter en de Parmezaanse kaas door met wat van het kookvocht.
  9. Serveer met de parpadelle.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Pappardelle met wildzwijn ragout

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt