Pappardelle met wildzwijn ragout
Seizoen
autumnGang
mainBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
800 g wilzwijn nek, in blokjes
Handje gemengde verse rozemarijn- en tijmblaadjes, fijngehakt
1 kleine rode ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
300 g pasta Pappardelle
100 g boeren roomboter
2 handjes Parmezaanse kaas, geraspt
Zelf in huis halen:
2 blikken gepelde tomaat à 400g
2 glazen rode wijn
2 eetl. olijfolie
Bereiding
- Bestrooi de wildzwijn nek met peper en zout.
- Bak het vlees in wat olie bruin en voeg dan de kruiden toe met de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij.
- Zet het vuur laag en bak de groenten in 5 minuten zacht.
- Doe de rode wijn erbij en laat alles pruttelen tot het vocht bijna helemaal is verdampt.
- Voeg de tomaten uit blik toe en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
- Stoof in 2-3 uur zacht. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de parapadelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal het vlees van het vuur, roer er de boter en de Parmezaanse kaas door met wat van het kookvocht.
- Serveer met de parpadelle.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.