Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

250 g pappardelle
1 teentje knoflook, geperst
200 g Lindenhoff chorizo, in blokjes gesneden
500 g cavolo nero, stelen verwijderd en fijngesneden
125 g Siciliaanse cherrytomaten, gehalveerd
250 g crème fraîche
1 citroen, geperst en geraspt
Optioneel: 75 g Parmigiano Reggiano, geschaafd

Zelf in huis halen
1 eetl. olijfolie


Bereiding pappardelle met knapperige chorizo en cavolo nero

tijd: circa 25 minuten bereiden

  1. Breng het water voor de pappardelle aan de kook en voeg ruim zout toe.
  2. Breng een tweede pan met ruim zout water aan de kook. Blancheer de cavolo nero in zijn geheel in de pan. Hierdoor blijft hij mooi van kleur.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook gedurende 1 minuut en bak de chorizo knapperig. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en bak deze nog 5 minuten mee. Voeg de crème fraîche, het sap en de rasp van een halve citroen toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten).
  5. Snijd de cavolo nero in reepjes en voeg toe als laatste toe aan de saus.
  6. Giet de pappardelle niet af, maar schep de pappardelle met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de saus van knoflook, chorizo en tomaten en ‘maak het gezellig’ in de pan (maak de saus en pappardelle familie van elkaar zodat ze samen één geheel worden)
  7. Serveer de pappardelle met de saus en maak eventueel af met geschaafde Parmigiano Reggiano en extra citroensap naar smaak.

Ingrediënten in dit recept