Panzanella van oertomaten, zuurdesembrood en venkelworst - Lindenhoff
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het brood in een ovenschaal, besprenkel met 3 eetl. olijfolie en rooster 15 minuten in de oven.
  3. Verwarm een koekenpan met 2 eetl. olijfolie op middelhoog vuur en bak de worstjes in 5 minuten rondom goudbruin.
  4. Voeg de paprika reepjes toe en bak nog eens 10 minuten.
  5. Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie met rode wijnazijn.
  6. Voeg de tomaten, paprika, appelkappertjes, rode ui, croutons, vet van de pan en basilicum blaadjes toe aan de kom.
  7. Snijd de worstjes schuin in plakjes van 1 cm dik.
  8. Meng alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en peper.

ingrediënten

1/2 zuurdesembrood van As, in grove stukken van 2 cm
8 eetl. olijfolie
2 Baambrugs big venkelworsten
1 rode paprika, in dunne repen
1 eetl. rode wijnazijn
500 g oertomaten mix, in stukken
100 g appelkappertjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 bosje basilicum, alleen de blaadjes

Tags

25 minutenhoofdgerechtMoeilijkheidsgraad 1zomer