Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Oeufs en cocotte

Seizoen

spring

Gang

breakfast

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

verse eieren
crème fraîche
Wilde spinazie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Vet de ramequin of een vuurvast bakje met boter en vul ze met een lepel crème fraîche of room.
  2. Leg daarop een lepel garnituur. Dit kan bestaan uit verschillende soorten groente (bijvoorbeeld snijbieten), kruiden, vleeswaren of vis.
  3. Breek het ei erboven en breng op smaak met peper en zout of andere specerijen en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
  4. Zet de bakjes in een ovenschaal, en vul deze met water totdat de bakjes voor de helft onderstaan.
  5. Gaar de eieren op 180 graden, in 8-12 min. Het eiwit moet gestold zijn, en de dooier mooi zacht.
  6. Top af met kaas of kruiden.

Serveer de oeufs met knapperige soldaatjes van brood.

Zin in een bijzondere variatie op deze gerechten? Probeer het eens met onze kwarteleieren uit oud Zuilen, of eendeneieren die een mooie uitgesproken smaak hebben.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Oeufs en cocotte

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten