Seizoen

lente

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

verse eieren
crème fraîche

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Vet de ramequin of een vuurvast bakje met boter en vul ze met een lepel crème fraîche of room.
  2. Leg daarop een lepel garnituur. Dit kan bestaan uit verschillende soorten groente (bijvoorbeeld snijbieten), kruiden, vleeswaren of vis.
  3. Breek het ei erboven en breng op smaak met peper en zout of andere specerijen en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
  4. Zet de bakjes in een ovenschaal, en vul deze met water totdat de bakjes voor de helft onderstaan.
  5. Gaar de eieren op 180 graden, in 8-12 min. Het eiwit moet gestold zijn, en de dooier mooi zacht.
  6. Top af met kaas of kruiden.

Serveer de oeufs met knapperige soldaatjes van brood.

Zin in een bijzondere variatie op deze gerechten? Probeer het eens met onze kwarteleieren uit oud Zuilen, of eendeneieren die een mooie uitgesproken smaak hebben.

Ingrediënten in dit recept