Mosselen van de barbecue met venkel
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
summerGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 kg mosselen
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, fijn gesnipperd
2 venkelknollen, in fijne stukken
1 laurierblaadje
1 verse rode peper, fijngehakt
250 ml crème fraiche
Bosje verse peterselie, fijngehakt
Zelf in huis halen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. rode wijnazijn
100 ml witte wijn
(pecan) rookhout
Bereiding
Let op: onze Zeeuwse bodemmosselen zijn alleen online verkrijgbaar. Komt u liever naar de Marché? Bestel de mosselen dan van tevoren in de webwinkel en kies voor ophalen, dan zorgen wij dat ze voor u klaar staan wanneer u uw boodschappen komt doen!
- Maak een dressing voor de mosselen door de knoflook, ui, venkel, laurier, olijfolie en wijn te mengen en zet apart. Spoel de mosselen af in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
- Maak de barbecue gereed om direct te grillen met een gietijzeren rooster op 250 °C. Steek de barbecue aan. Voeg wanneer de barbecue op temperatuur is wat (pecan)rookhout toe aan de kolen.
- Verspreid de mosselen op het rooster. De temperatuur van de barbecue zakt naar ongeveer 130 °C doordat de mosselen gaan stomen.
- Controleer de mosselen na 2 minuten. Let op: er ontstaat veel stoom, dus til de deksel voorzichtig op. Zijn nog niet alle mosselen open? Open de luchttoevoer maximaal en blijf in de gaten houden.
- Schep de mosselen van de barbecue. Verwijder de kapotte en/of dichte mosselen. Meng de mosselen met de dressing. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie. En schenk een lekker glaasje witte wijn in!
Tip: de mosselen liever in een pan dan op een rooster bereiden? Zet een pan of bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit de knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met witte wijn. Kook met de deksel op de pan of een gesloten barbecue circa 8 minuten tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om. Verwijder de kapotte mosselen of die niet open zijn gegaan. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.