Makreel met krieltjes en geroosterde tomaten
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
450 g tomaten
4 takjes oregano
500 g krieltjes
makreelfilets
1 theel. tot 1 eetl. mosterd
10 g dille
sap van een halve Sorrento citroen
VOORRAADKAST
Olijfolie
Peper en zout
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
900 g tomaten
8 takjes oregano
1 kg krieltjes
makreelfilets
2 theel. tot 2 eetl. mosterd
20 g dille
sap van een Sorrento citroen
VOORRAADKAST
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in plakken en doe samen met de oregano in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en rooster circa 25 minuten.
- Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook. Gaar de krieltjs in 10 tot 15 minuten, giet af en laat in het vergiet droog stomen en iets afkoelen.
- Plet de aardappels licht met een vork en meng met de mosterd, 2 eetl. olijfolie en voeg het citroensap beetje bij beetje toe tot het naar uw smaak is. Het kan zijn dat u niet al het sap nodig heeft. Proef en breng op smaak metpeper en zout. Voeg de mosterd naar eigen smaak toe – twee theelepels geeft de aardappels extra smaak en twee eetlepels maakt ze vrij pittig.
- Verwijder de dille van de takjes, hak fijn en meng door de aardappelsalade.
- Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de makreel droog en breng op smaak met peper en zout. Leg de makreel met het vel naar beneden in de koekenpan en druk de vis goed aan, zodat hij niet opkrult. Bak de makreel circa 2 minuten tot het vel mooi knapperig is. Draai de makreel om en bak de vis nog 30-60 seconden.
- Verdeel de makreel, aardappelsalade en geroosterde tomaten over de borden en serveer.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.