Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Simmentaler côte de boeuf dry-aged van de barbecue
Gang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
2 Simmentaler côte de boeufs dry-aged 650 gram
ZELF IN HUIS HALEN
Sel de Guerande
PrintenBereiding
Dit recept is voor een kamado barbecue. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van
houtskool) en verwarm deze tot hoog vuur is. Maar zorg dat er geen of lage vlammen zijn. Anders krijgt
het vlees namelijk geen mooie korst.
Je moet zonder angst een côte de boeuf bakken! Dit betekent, hem lekker op de grill laten en bakken jezelf
inhouden om niet tussendoor te kijken of te draaien.
- Leg de côte de boeuf direct uit de koelkast op de barbecue. “De meeste slagers adviseren om het vlees op kamertemperatuur te late komen voor het bereiden. Dat doen wij niet. Direct uit de koelkast op de barbecue, dus! Dan is het vet nog hard en bakt het mooier.”
- Bestrooi het vlees met een royale laag Sel de Guerande. “De Sel de Guerande is belangrijk in dit gerecht -doordat je het vlees met het zout bakt tijdens het grillen krijgt hij veel smaak en hoef je hem later niet meer op smaak te brengen.”
- Gril de côte de boeuf krokant in 7 minuten. Zit er ondertussen niet aan.
- Tijdens het wachten van het garen van het vlees is het ideale momentje om een pilsje te pakken. En kunt u eventueel de groente gerechten opwarmen!
- Draai de côte de boeuf om en bak de andere kant 3 minuten.
- Haal het vlees van het vuur en laat 5 minuten rusten.
- Snij het bot van het vlees en kijk of de garing rare is. “Je wilt dat het vlees van buiten een lekkere crispy korst heeft en mooi rare van binnen is. De combi van deze twee structuren is het lekkerst. Wij snijden altijd het bot van het vlees af. Dit is perfect zodat je alvast even kan spieken hoe de garing van het vlees is!”
- Leg de côte de boeuf eventueel nog 1 minuut op de grill.
Trancheer de côte de boeuf en serveer op een mooie schaal.
“Het is een favoriet van velen en het is natuurlijk een feestje om een côte de boeuf te eten. Vooral als je hem zelf bereidt, dat geef voldoening!”
– Chef Gerrit Marcus
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.