Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Gegrilde crispy courgette
Gang
sideBereidingstijd
35 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
3 ronde courgettes
100g boerenboter
5 takjes tijm
¼ teentje knoflook
zest van 1 citroen
ZELF IN HUIS HALEN
Snufje zout
zonnebloemolie
2 el rode wijn azijn
Bereiding
Deze recepten zijn voor een kamado barbecue. Heb je deze niet? Dan kan je het in de oven bereiden. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van houtskool) en verwarm deze tot ongeveer 250 ºC. Zet uw oven op 180 ºC.
“Door de barbecue wordt de courgette krokant en crispy aan de buitenkant en van binnen zacht en gaar. Zo heb je beide structuren in 1 product.”
- Sla de courgette met je hand plat, maar zorg wel dat deze als 1 courgette bij elkaar blijft.
- Leg de courgette op een hittebestendig plateau.
- Besprenkel de courgette met zout en zonnebloemolie. Tip voor de zonnebloemolie: Doe de olie in een plantenspuit! Zo kunt u gemakkelijk een dun laagje olie op de groente spuiten en is de olie goed verspreidt.
- Rooster de courgette in 12 minuten lekker crispy. “De courgettes hoeven niet perse gaar want deze kun je ook rauw eten. Maar het lekkerst is crispy!”
- Snijd ¼ teentje knoflook fijn en doe samen met de boter en tijm in een hittebestendige kommetje.
- Laat de boter op de barbecue rustig smelten en haal van het vuur.
- Voeg de citroenzest en azijn toe en ris de tijm van de takjes.
- Meng de courgette met de gesmolten tijmboter, breng op smaak met zeezout en serveer in een mooie kom.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.