Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Geblakerde spitskool met chili-boter
Gang
sideBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 spitskool
100g boerenboter
¼ teentje knoflook
ZELF IN HUIS HALEN
2 dried chili’s
2 el appel cidre azijn
Bereiding
Deze recepten zijn voor een kamado barbecue. Heb je deze niet? Dan kan je het in de oven bereiden. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van houtskool) en verwarm deze tot ongeveer 250 ºC. Zet uw oven op 180 ºC.
“Deze spitskool is een favoriet in het restaurant! Zo favoriet dat we het niet van de kaart kunnen halen.”
- Leg de spitskool op de barbecue en laat de buitenste bladeren zwart blakeren in 25 á 30 minuten met een dichte deksel.
- Haal de spitskool van de barbecue en laat afkoelen.
- Snijd de knoflook en chilipeper fijn en doe samen met de boter in een hittebestendige pannetje.
- Laat de boter rustig op de barbecue smelten en haal van het vuur.Voeg de azijn toe aan de boter.
- Snijd de spitskool recht doormidden en verwijderen de zwarte bladeren maar laat de donkere bladeren zitten.
- Snijd de de spitskool in 4 of 6 stukken in de lengte. Meng met de chili boter en verwarm eventueel voor serveren.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.