Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Geblakerde prei met peterselie dressing
Gang
sideBereidingstijd
50 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
3 preien
20g peterselie
¼ teentje knoflook
ZELF IN HUIS HALEN
1½ tl zout
50ml olijfolie
1 el appel cider azijn
Bereiding
Deze recepten zijn voor een kamado barbecue. Heb je deze niet? Dan kan je het in de oven bereiden. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van houtskool) en verwarm deze tot ongeveer 250 ºC. Zet uw oven op 180 ºC.
- Snijd het donkere gedeelte van de prei.
- Snijd de prei half in en was deze goed.
- Leg de preien op de barbecue en laat de buitenste bladeren zwart blakeren in 25 á 30 minuten met een dichte deksel.
- Snijd ondertussen de steeltjes van de peterselie en hak de bladeren fijn – dit kan ook in een keukenmachine!
- Snijd de knoflook fijn en meng met de peterselie, olijfolie en azijn.
- U kunt aan de prei voelen of deze gaar is. Het is zacht en geeft mee. “Een gare prei is het lekkerst! Je kan het niet fout doen, een te gare prei bestaat niet.”
- Snijd de onderkanten van de prei eraf en snijd de prei verticaal in.
- Verwijder de buitenste zwarte bladeren en snijd in drie stukken. “We snijden de prei in kleinere hapklare stukken. Een prei heeft over de hele lengte draden. Als je het in z’n geheel serveert zit de gast met de prei te flossen.”
- Meng de prei met de kruidenolie en serveer in een mooie kom.
Tip: Chef Gerrit droogt de buitenste geblakerde bladen van de prei en maakt hier poeder van.
Een heerlijke geroosterde prei smaak. Lekker om te gebruiken bij andere gerechten.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.