Lindenhoff X Bistro Flores | Gepofte aardappel met een saus van schapenyoghurt en Texelse schapenkaas
Gang
sideBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1kg Bildtstar aardappel
250g schapenyoghurt
6 takjes citroentijm
100g oude Texelse schapenkaas
½ teen knoflook
VOORRAADKAST
1 el witte wijnazijn of witte balsamico azijn (liefst een beetje zoet)
peper en zout
Bereiding
Bereiding voor 4 personen
- Verwarm de barbecue tot 200 graden.
- Was en droog de aardappelen. Zorg dat u in de barbecue ruimte maakt voor de aardappelen. Leg de hete kolen aan 1 kant. Zorg voor een lege ruimte van 5cm tussen de kolen en de aardappelen (ze moeten er niet direct tegenaan liggen).
- Gaar de aardappelen 5 minuten naast de kolen. Draai de aardappelen een kwartslag. Herhaal dit in totaal nog 3 keer (zodat de hele aardappel aan alle zijden wordt gegrild) (Liever niet barbecueën? Rooster de aardappels in de oven op 200 graden in 20 – 30 minuten. – De aardappels zullen niet de donkere schil krijgen met de specifieke roostersmaak)
- Maak ondertussen de saus door de schapenkaas op een grove rasp te raspen
- Snijd de knoflook fijn en wrijf met de zijkant van een mes fijn tot een pasta
- Verwijder de blaadjes van de citroentijm nauwkeurig! De takjes zijn niet lekker en hebben een bittere smaak
- Meng de schapenyoghurt, citroentijm, geraspte kaas, knoflook, witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout
- Controleer of de aardappels gaar zijn door met een keukenpincet, mes of sateprikker langzaam in de aardappel te prikken. De aardappel mag geen weerstand meer geven. Gaar ze anders verder in de barbecue
- Snijd de aardappel doormidden en lepel de aardappel uit de schil. 10. Serveer de aardappel met de saus en maak af met nog wat verse geraspte Texelse schapenkaas
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.