Lamszadelkoteletten met honing, tijm en gegrilde groene asperges - Lindenhoff

Ingrediënten in dit recept

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Maak ondertussen een marinade van de honing, 2 eetl. olijfolie, tijm, zeezout en peper.
  3. Bestrijk de lamszadelkoteletten rondom met de marinade.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  5. Grill de lamszadelkoteletten in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin en rosé.
  6. Haal de koteletten uit de pan, wikkel ze in met aluminiumfolie en laat ze even rusten.
  7. Veeg de grillpan schoon en zet weer op het vuur.
  8. Grill de asperges ongeveer 5 minuten, totdat ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  9. Meng in een kommetje 3 eetl. olijfolie met een scheutje citroensap en zeezout en sprenkel over de asperges.
  10. Rasp eventueel nog wat citroenschil over de asperges en lamskoteletten voor een fris accent.

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes of knapperig stokbrood!

ingrediënten

4 Kamper lamszadelkoteletten
Takje verse tijm, alleen de blaadjes
2 bosjes groene asperges, onderkant verwijderd
1 Sorrento citroen
2 eetl. honing

Zelf in huis halen:
Grof zeezout en versgemalen peper
Olijfolie van goede kwaliteit

Ook nodig:
Aluminiumfolie

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Tags

20 minutenhoofdgerechtlenteMoeilijkheidsgraad 3