Klassieke steak tartare
Seizoen
autumnGang
mainBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Voor- of hoofdgerecht voor 2 personen (1 portie om te delen)| 25 minuten
300 g bavette
Handje verse peterselie, fijngehakt
2 theel. sjalot, fijngehakt
1 eigeel
Voorraadkast / zelf in huis halen
2 theel. augurkjes
2 theel. kappertjes, fijngehakt
2 theel. ketchup
2 theel. mosterd
2 theel. worcestersaus
Tabasco naar smaak
Klassieke steak tartare
- Zorg ervoor dat alles gesneden klaarstaat. Snijd het staartstuk of de bavette in dunne repen en hak het vervolgens helemaal fijn met een mes.
- Meng alle overige ingrediënten, behalve het eigeel, door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
- Duw met je handen het vlees in een cirkel, of gebruik een kookring.
- Leg de steak tartare op een bord en maak een kuiltje in het midden. Leg hier voorzichtig het eigeel op. Serveer direct.
Tip: lekker met knapperig zuurdesembrood of verse frieten
Tip 2: je kan ook 2 aparte porties maken, gebruik dan 1 eigeel extra
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.