Kipburger met knoflookmayonaise en ingemaakte rode ui
Gang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1/2 rode ui
1/2 teen knoflook
1/2 Sorrento citroen (sap)
5 g peterselie
2 kipburgers
2 briochebollen
2 little gems
200 g Siciliaanse cherrytomaatjes
VOORRAADKAST
4 eetl. mayonaise
4 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 rode ui
1 teen knoflook
1 Sorrento citroen (sap)
10 g peterselie
4 kipburgers
4 briochebollen
4 little gems
400 g Siciliaanse cherrytomaatjes
VOORRAADKAST
4 eetl. mayonaise
8 eetl. natuurazijn of witte wijnazijn
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of witte wijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
- Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 1 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
- Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 2 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
- Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
Bereiding voor 4 personen
- Pel de ui en snijd in flinterdunne ringen, meng met de natuurazijn of wittewijnazijn en een snuf zout. Laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
- Rasp de knoflook of snijd deze heel fijn, meng met de mayonaise en 2 eetlepel citroensap. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft ervan door de mayonaise.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipburgers circa 4 minuten per kant tot ze helemaal gaar zijn.
- Haal ondertussen de bladeren van de sla (bewaar 4 bladeren voor de burgers), snijd eventueel in hapklare stukken en snijd de tomaatjes doormidden. Maak aan met de rest van het citroensap, 4 eetlepels olijfolie, de rest van de peterselie, peper en zout.
- Besmeer de briochebollen met de knoflookmayonaise, leg de sla erop gevolgd door de sla en de ingemaakte rode ui. Serveer de burgers met de salade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.