Kamper lamshamburger met gegrilde aubergine en feta crème
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Lente // hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 30 minuten
500 g Kamper lamsgehakt
1 grote rode ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
Handje verse oregano, gerist
100 g feta
100 g creme fraiche
Handje verse munt, fijngehakt
4 brioche hamburgersbroodjes
Gekleurde (cherry)tomaatjes, in plakjes
ZELF IN HUIS HALEN
1 aubergine, in dunne plakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom het lamsgehakt met de helft van de rode ui (snipper deze eerst even), de helft van de knoflook en de oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Maak met vochtige handen 4 burgers van het gehaktmengsel.
- Mix de feta met de crème fraiche en munt tot een egaal mengsel.
- Meng 3 eetl. olijfolie met de overige knoflook en een snuf zout en bestrijk de aubergines rondom met de knoflook olie.
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Bak de aubergines aan beide kanten tot ze zacht zijn en er mooie grillstrepen ontstaan.
- Bak vervolgens de lamsburgers in circa 6 minuten rondom goudbruin.
- Verwarm de brioche broodjes circa 3 minuten in de oven.
- Beleg de brioche broodjes met de aubergine, feta crème, lamshamburger, tomaatjes en overige rode ui.
Tip: lekker met (zelfgemaakte) zoete aardappelfriet!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.