Kamper lamsbout van de barbecue
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Kamper lamsbout
Knoflook
Rozemarijn
Sinaasappel
Olijfolie
Honing
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Laat de lamsbout minimaal 2 uur op kamertemperatuur komen.
- Snijd de lamsbout rondom in en steek knoflook en rozemarijn in de sneetjes. Besprenkel de lamsbout met olijfolie.
- Grill de bout gedurende 8 minuten rondom goudbruin, keer het vlees regelmatig. Gaar de lamsbout vervolgens circa 1,5 uur op 150 graden indirect met de deksel op de barbecue.
- Meng het sap van een uitgeperste sinaasappel met wat honing, zout en grof gemalen zwarte peper en smeer hiermee het vlees in.
- Snijd vervolgens een sinaasappel in plakjes en prik deze met takjes rozemarijn rondom op de lamsbout.
- Gaar de lamsbout vervolgens nog 15 minuten en laat rusten.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.